fbpx
Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates

Healthy Shower

За голяма част от хората взимането на душ е единствено свързано с пускането на водата. В действителност, различната температура може да има различно влияние върху вашето здравословно състояние. В следващите редове ще разгледаме 7 начина за взимане на душ, които ще ви помогнат да се възстановите след изтощителна тренировка, сауна или тежка вечер с приятели!

Всички препоръки в следващите редове идват директно от експертите на hansgrohe!

1.    Как да взимате правилно душ след тренировка

Решили сте да започнете деня си с лек джогинг, спининг клас или фитнес? Страхотно! Вероятно след изтощителните минути на спорт, единственото за което мечтаете е да си вземете бърз душ преди работа. Разбираме ви перфектно, но ви съветваме да не го правите веднага след като сте приключили с физическата дейност!

Тялото на човек има нужда от около 5 минути, за да спре да се поти. Ако все пак нямате време да чакате, защото графикът ви ви притиска, то съветът ни е да започнете къпането със студена вода. Тъй като порите се отварят по време на тренировка, за да прекъснете потенето е добре да ги затворите. В този случай, студената вода ще свърши перфектна работа! 

Healthy Shower
Тялото на човек има нужда от около 5 минути, за да спре да се поти!

2.    Как да избегнете схванати мускули и разширени вени 

Интензивните тренировки или работата по цял ден на крак често водят до схванати мускули и разширени вени. За да ги избегнете, експертите от hansgrohe съветват да започвате взимането на душ от краката и то със студена вода. По този начин ще заздравите кръвоносните съдове, ще предотвратите възпалението на мускулите и ще защитите себе си от разширени вени. След като приключите със студения душ, спокойно можете да преминете към така желаната топла вода. От своя страна, къпането с гореща вода регенерира клетките, стимулира циркулацията на кръвта и ви помага да отпуснете тялото си след напрегнат ден!

 

3.    Горещи душове – добър начин да се възстановите

Въпреки че взимането на горещ душ носи много предимства със себе си, това което може да ви посъветваме е да редувате студена и топла вода. По този начин ще заздравите съединителната тъкан. Ако искате да направите взимането на душ още по-здравословно ви съветваме да използвате различни струи. С продуктите на hansgrohe можете да редувате нежна и силна струя мигновено. 

Важно е да знаете, че дългите горещи душове често могат да причинят изсушаване на кожата ви. Ако имате по-суха кожа ви съветваме да намалите времето за къпане и да използвате по-хладка или студена вода. Също така, можете да използвате лосион или олио за тяло, с които да поддържате перфектното състояние на кожата си!

 

4.    Ако искате да сте като професионалните спортисти, тогава леденият душ ви очаква

Ако се интересувате задълбочено от спорт, то тогава сигурно сте виждали какво включва възстановителният процес на повечето спортисти. Взимането на леден душ или потапянето във вана пълна с лед е основно средство на всички спортисти за възстановяване след тежък мач или тренировъчна сесия. Някои от предимствата на ледения душ са намаляване на болката и освежаване на тялото.

Често интензивните физически натоварвания водят след себе си мускулни възпаления. За да ги предотвратите, експертите съветват да охладите тялото си веднага след тренировка. Разбира се, може би нямате възможността или не ви се нрави идеята да седнете във вана пълна с лед, но за да предпазите тялото си не е и нужно. Това, което можете да направите е да вземете душ, който да е между 10 и 15 градуса.

 

5.    Как да се възстановите след тежка вечер с приятели

 

Woman under the shower

Взимането на душ след вечер, в която сте се прибрали точно преди изгрев слънце може да направи чудеса. За някои хора най-бързият начин да се върнат към нормалния ритъм на живот след такава вечер е да скочат под ледено студен душ. Истината е, че това е перфектен метод да накарате кръвта ви да циркулира из тялото ви. За съжаление, не всички хора сме програмирани по един и същ начин и за някои от нас е непосилно дори да си помислим да влезем под ледено студена вода. Въпреки това, ако искате да се почувствате по-добре, ви съветваме да направите компромис със себе си, като редувате топла и студена вода през равен интервал от време.

Това ще подобри циркулацията на кръвта и моментално ще подобри състоянието ви. Сега може да разочароваме част от вас, но най-добрият начин да приключите цикъла е със студена вода. И по точно – завършете къпането със плавно преминаване от краката към сърцето!

  

6.    Душ след сауна – ето какво трябва да знаете

Сауната е идеално място ако искате да разпуснете след напрегнат ден или просто да се стоплите по време на снежните месеци! Освен това, редица експерти са доказали и предимствата на сауната върху физическото и психическото състояние на човек. 

За да надградите още повече тези предимства, е добре да знаете каква роля играе и взимането на душ веднага след като напуснете сауната. Важно е да имате достатъчно време за разхлаждане след като приключите, иначе има вероятност да се разболеете, тъй като излизате изпотени. Въпреки това, разхлаждането не включва единствено взимането на студен душ. Ако нямате на разположение, можете да се охладите на свеж въздух. Веднага след това, можете да влезете под душа, като имайте предвид, че не е задължително да е леден!

 

7.    За по-голяма стабилност – използвайте душ с парапет

 

Shower Rail

Kакто вече видяхте, много често за правилното взимане на душ е важно да започнете от краката и след това да преминете към торса. За да предотвратите падания в банята, hansgrohe ви съветва да изберете душ с парапет, който да ви даде нужната стабилност в банята.

Продуктите на hansgrohe Unica Comfort shower rail и Comfort foot support and grab bar ще ви позволят да изпитате сигурност и стабилност в банята.

 

Основно Меню