fbpx
Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates

Open Space Kitchen White Hansgrohe

Времената на отделните стаи са вече минало!

Така нареченият open-space или отворено пространство се изразява в това различни помещения от вашия дом да се слеят в една голяма стая. Въпреки че е по-вероятно да срещнете този термин, когато става въпрос за изграждането на офис помещения, в последно време този тренд в архитектурата навлиза все повече и в дизайна на кухненското пространството! В следващите редове ще разгледаме как да изградите open-space кухня, която да е синхрон с вашата всекидневна!

Да започваме!

Добавете открояващи се акценти, които да вдъхнат живот на вашата кухня

От десетилетия назад, кухнята е едно от най-важните места във всеки един дом. Въпреки това, в съвременния дизайн и архитектура, кухненското пространство не е задължително да е отделно от всекидневната. Всъщност, все повече се налага модата кухнята и всекидневната да са едно общо помещение, което да съчетава в себе си уют и удобство!

Изграждайки “open-space” кухня, вие ще можете да се насладите на многото ѝ предимства. Бихте могли да следите любимия си сериал, докато готвите вкусна гозба за семейството си. И като казахме семейство, модерният кухненски дизайн позволява да прекарвате време с любимите си хора, докато вършите кухненските си задължения. Няма да ви се налага да се раздвоявате между приготовленията за вечеря и прекарването на време с най-близките ви!

 

Изборът на подходящи материали е в основата на хармоничния дизайн

Разбира се, изграждането на едно общо пространство, което да включва всекидневна и кухня, изисква добро обмисляне на цялостния дизайн. Това вече не са две отделни стаи, а симбиоза от функционалното и комфортното. За целта, можете да следвате някои от водещите трендове за обзавеждане на подобно отворено пространство. Това, което е най-често срещано е използването на дървени мотиви за вашата кухня – шкафчета, плод, под, маса и тн.

Black Classic Kitchen

За да направите по-плавно и приятно преминаването от едната част към другата, можете да помислите за килим, например, с който да обособите края на кухнята и стартирането на всекидневната. Някои от вас, може би вече са се досетили, но освен обзавеждането, голяма роля за усещането на уют в такъв тип помещения играят цветовете и осветлението. Използването на топли светлини за кухненския кът ще го отличи и ще го направи привлекателен за всеки член от семейството или гост.

В пространства от отворен тип е по-трудно за човек да оцени цялостния дизайн на помещението с един поглед. Затова е добре да имате нещо, което да прикове вниманието му и в повечето случаи това е кухнята. А кое е най-забележимото нещо във всяка кухня? Абсолютно сте прави – мивката!

Кухненското обзавеждане трябва да отговаря на цялостния дизайн

За да изглежда завършена вашата open-space кухня, то със сигурност ще трябва да се спрете на правилното оборудване. Това включва мивка с модерен дизайн, който да подсили още повече модерната архитектура на дома ви, както и смесител с множество функции за управление на водата.

За щастие, hansgrohe може да ви предложи и двете. Минималистичният, но същевременно изискан дизайн на всички предлагани мивки подхожда на всеки тип кухненско обзавеждане.

Що се отнася до смесителите – изграждането на помещение от типа open-space говори за желание за свобода и функционалност! В такъв случай не бихте искали кухненското ви обзавеждане, и в частност смесителят, който ще изберете, да ви ограничава по какъвто и да е начин. Смесителите на hansgrohe обединяват в себе си множество различни функции, които да улеснят живота ви максимално. Подвижният душ ще ви даде нужната свобода в кухнята. А лостът за управление и бутонът за пускане и спиране на водата ви дават два различни начини, по които да боравите с водната струя.

Вече знаете на какво трябва да обърнете внимание при изграждането на “open-space” кухня! Сега само остава да помислите за цялостния дизайн на помещението и да изберете правилното оборудване. Ако имате въпроси, ние сме насреща!

Основно Меню